Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

Обдаровані діти Дубівської ОТГ в гостях у МАН (м.Київ)

Дата: 25.05.2017 13:09
Кількість переглядів: 813

Обдаровані діти в гостях у МАН

     Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива! Тільки тоді наші доньки і сини будуть рости щасливими та впевненими у прийдешньому дні на благо України. Це добре розуміють очільники Дубівської об’єднаної територіальної громади.
     19-20 травня 2017  у Києві відбувся семінар-практикум «Інноваційні підходи  в організації навчально-дослідницької діяльності учнів – членів МАН» для учнів-учасників і призерів  районних та обласних предметних олімпіад та конкурсів, а також їх вчителів – наставників, організований Національним центром «Мала академія наук України» та Волинською обласною МАН, за сприяння голови Дубівської об’єднаної територіальної  громади Троцюка Романа Володимировича.
     Програма семінару була дуже насиченою і передбачала як лекційні, так і практичні заняття.
     Заступник директора з навчально-виховної роботи НЦ «МАНУ» Пещеріна  Тетяна Вікторівна радо зустріла гостей, презентувала діяльність Національного центру «Мала академія наук України».
     Перший семінарський день  розпочався екскурсією Державним політехнічним музеєм при НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Особливо цікавим було знайомство з роботою кафедри електронної мікроскопії. Член-кореспондент НАН України, декан інженерно-фізичного факультету НТУ «КПІ імені І. Сікорського»  П. І. Лобода ознайомив з  перспективними напрямками сучасних досліджень  в організації наукової діяльності учнів відділення Технічних наук. Не залишила учасників семінару байдужими лекція професора про актуальні дослідження  в галузі матеріалознавства.
     Другий  день семінару було відведено  для практичних занять, що відбулися на базі лабораторного комплексу «MANLab». Чернецький Ігор Станіславович, завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», провів дослідницький практикум з фізики «Можливості сучасних цифрових лабораторій для організації дослідницької діяльності учнів». Під час майстер-класу діти мали можливість попрацювати  з найновішим технічним забезпеченням лабораторії як індивідуально, так і в групах.
     Хоча дні були насичені навчальною програмою, організатори подбали і про  дозвілля учасників: учні із задоволенням прогулялися  квітучим Ботанічним садом та Хрещатиком.
     Для  учасників семінару відкрилися нові пріоритети у навчанні, можливості реалізації себе як успішної особистості.
     Щиро дякуємо організаторам та голові Дубівської ОТГ Троцюку Роману Володимировичу. Ваша підтримка – свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні і розуміння непересічної важливості шкільного виховання.

                                                                                      Педагогічні колективи та учні освітянських закладів Дубівської ОТГ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь