Дубівська громада

Волинська область, Ковельський район

як харчуються діти нашої громади

Дата: 27.10.2017 20:18
Кількість переглядів: 708

             

      Шановні жителі нашої громади! На 24 позачарговій сесії сільської ради, яка відбулась перед початком нового навчального року,  було прийнято рішення про встановлення вартості харчування в закладах освіти на території нашої ОТГ. Питання не просте, тому і обговорювалось бурхливо, як на сесії, так і після того. Дискусія розгорілась і підчас загальношкільних зборів у Дубівській школі.Частина батьків розуміє і підтримує рішення щодо встановлення вартості харчування в розмірі 8 грн. за сніданок, інші ж не задоволені.

        Хотілось би пояснити, що діючим рішенням пільгуються всі учні 1-4 класів (а це близько 400 учнів), які проживають та зареєстровані на території нашої громади - 3 грн. від вартості харчування за рахунок сільського бюджету; для дітей, що відвідують дошкільні навчальні заклади та дошкільні групи НВК (це 144 дитини) - 50% пільга від вартості харчування за день. Крім того від плати за харчування дітей в усіх закладах освіти звільнені батьки, які перебувають в зоні АТО (на час перебування), а також всі категорії дітей, які мають пільгу згідно діючого законодавства України.

          Вартість приготування однієї порції сніданку становить 5 грн.(1,50 грн.- на оплату за електроенергію та 3,50 грн. - на оплату праці кухаря). Даною сумою пільгуються всі діти, які харчуються в шкільних їдальнях. Розрахунок проводився по Дубівській школі де харчується 200-220 дітей щоденно, а в менших школах та у дошкільних закладах ця сума буде значно більша.

          Отже, в загальному із сільського бюджету виділяється 8 грн. на харчування одного учня 1-4 класів, батьки доплачують 5 грн., а на одного учня 5-11 класів - 5 грн., батьки доплачують 8 грн. 

      До даного питання ми знову повернемось на наступій сесії сільської ради, адже депутати підтримали запит від представника політичної партії "УКРОП" щодо встановлення безкоштовного харчування дітям, батьки яких перебували або перебувають в зоні АТО.

          Швидше за все нам доведеться пільгувати лише дітей учасників АТО, адже на всіх інших бюджету не вистачить.

                                                                                                                                                       Сільський голова Роман Троцюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь